Hooggevoelig, hoogsensitief, hypersensitief, HSP

Verschillende termen – zelfde fenomeen

​Ben je gevoelig voor sfeertjes, parfum en andere luchtjes, loop je leeg op die bazige of sombere collega? Vind je het lastig om nee te zeggen omdat je die ander niet wilt kwetsen en krijg je toch te horen dat je wel erg direct bent?  Je krimpt in elkaar bij een voorbijrazende brommer, sommige stemmen zijn echt heel vervelend om te horen en wat kun je toch moe worden van bepaalde mensen.

Is deze omschrijving herkenbaar? Dan is de kans groot dat je hooggevoelig bent. Hoera! Want in de praktijk en bij De Healing Academy wordt dit als een grote kracht gezien. Je hebt wel een paar handvatten nodig om het als kracht te kunnen gebruiken. Maar hé, zielig? Nee. 

Je bedrading is gewoon anders. Complexer, verfijnder. 

Als gevoelig mens ben jij anders bedraad. Je zenuwen hebben letterlijk meer informatie te verwerken. En weet je dat 20% van de mensen HSP is? Dat is 1/5!  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat HSP-ers sterker geprikkeld worden dan gemiddeld. HSP-ers zijn gevoeliger voor emoties, plezier, spanningen, eten en schoonheid! Maar ook voor oneerlijkheid, onaardigheid, nuances in geluiden en nog veel meer. 
Wij (ja, jij ook) blijken meer indrukken op te nemen waardoor details meer opvallen, we zijn alerter en invoelender.  Helaas overdenken we situaties ook meer. Dat is dan weer een nadeel. Of is het toch een voordeel? 

De Aanpak

Hooggevoeligheid en groepen gaan vaak niet samen. Toch durf ik te zeggen dat de groepen van De Healing Academy passen bij mensen die hooggevoelig zijn. Kleine groepen, veel individuele aandacht. Vaak korte pauzes tijdens de les en een docent die zelf ook gevoelig is.

​Als jij last hebt van de energie van andere mensen en jezelf makkelijk kwijtraakt in het contact met anderen dan is een training in het werken met energie waarschijnlijk wel iets voor jou. Vraag vrijblijvend meer informatie over een Healing Acces traject via info@amandabouman.nl of bel me op nummer: 06 50 666 027.