Hooggevoelig, hoogsensitief, HSP

Verschillende termen – zelfde fenomeen

​Ben je gevoelig voor sfeertjes, parfum en andere luchtjes, loop je leeg op die bazige of sombere collega? Vind je het lastig om nee te zeggen omdat je die ander niet wilt kwetsen en krijg je toch te horen dat je wel erg direct bent?  Je krimpt in elkaar bij een voorbijrazende brommer, sommige stemmen zijn echt heel vervelend om te horen en wat kun je toch moe worden van bepaalde mensen.

hooggevoelig-hoogsensitief-hsp

Is deze omschrijving herkenbaar? Dan is de kans groot dat je hooggevoelig (ook wel HSP genoemd) bent. Hoera! Want in de praktijk wordt dit als een grote kracht gezien. Je hebt wel een paar handvatten nodig om het als kracht te kunnen gebruiken. Maar hé, zielig? Nee. 

Je bedrading is gewoon anders. Complexer, verfijnder. 

Als gevoelig mens ben jij anders bedraad. Je zenuwen hebben letterlijk meer informatie te verwerken. En weet je dat 20% van de mensen HSP is? Dat is 1/5!  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat HSP-ers sterker geprikkeld worden dan gemiddeld. HSP-ers zijn gevoeliger voor emoties, plezier, spanningen, eten en schoonheid! Maar ook voor oneerlijkheid, onaardigheid, nuances in geluiden en nog veel meer. 
Wij (ja, jij ook) blijken meer indrukken op te nemen waardoor details meer opvallen, we zijn alerter en invoelender.  Helaas overdenken we situaties ook meer. Dat is dan weer een nadeel. Of is het toch een voordeel? 

Interessant voor jou

Voor informatie over de telepathische kanalen, healing, stress, kinderen met slaapproblemen, soulloss en …. Kijk je hier

Maatwerk voor hooggevoelig en HSP

Voor jou is het belangrijk (en voor mij ook) dat er een klik is met degene met je werkt. Is die klik er niet? Vergeet het dan maar. Dan gaan we niet in zee met elkaar. Wil je meer weten? En te weten komen of er een klik is? Bel vrijblijvend naar 06 – 50 666 027.