Trance of hypnose?

In de praktijk werk ik graag met hypnotisch trance. Ik noem het zelf het liefste trance. Bij hypnose denken mensen toch vaak aan de man met de doordringende ogen die met een horloge voor je gezicht heen en weer zwaait en met donkere stem zegt: “SLAAP”. Ook hebben veel mensen het “onder hypnose” zijn. En dat suggereert dat iemand de baas over jou is tijdens de hypnose. En tja, dat is het allemaal niet. Je gaat in trance en in hypnose. En niet onder hypnose.

trance of hypnose

Wat is trance of hypnose wel?

Hypnotische Trance is een verschijnsel waarbij iemand een ander bewustzijnsniveau heeft. Wie in trance is, is eigenlijk super gefocust. Je bent niet bewusteloos en je slaapt ook niet.

Trance kan bijvoorbeeld ontstaan bij dansen, drummen, dagdromen, muziek of een lange reis langs een bekende weg. Ook kan trance ontstaan tijdens meditatie. Trance is een alledaags verschijnsel. Iedereen die weleens helemaal verdiept is in een boek of een film maakt het mee. Je hebt minder aandacht voor je omgeving en je bent helemaal geconcentreerd op wat je aan het doen bent.

Ook als je vaak dezelfde weg aflegt per auto of fiets, treedt soms als vanzelf trance op: je merkt dan ineens dat je een heel stuk weg “gemist” hebt. Terwijl je ook weet dat als er zich iets ongewoons zou hebben voorgedaan je meteen weer helemaal alert geweest zou zijn.

En dit is belangrijk: je kunt trance elk gewenst moment zelf verbreken. Je bent GEEN willoos slachtoffer van de hypnotiseur.

Een hypnotische trance kun je gebruiken als een “poort naar het onderbewuste”. En dat gebruik ik in de praktijk. Want wanneer je in een hypnotische trance bent is het makkelijker om met het onderbewuste te communiceren. En het geeft nog veel meer mogelijkheden.

Bijvoorbeeld: in contact komen met het hogere deel van jezelf, in contact komen met het spirituele veld of om interne conflicten op te lossen. De mogelijkheden zijn legio.

Of je wel of niet in trance of hypnose gaat, hangt voor een groot deel af van de klik die je hebt met degene die de hypnose begeleid.

Die klik is super belangrijk. En als je nog meer over hypnose wilt weten hou dan de website in de gaten voor de inloopmiddagen.